Târgul de Crăciun de la Viena

Îmi amintesc că în 2011 când am ajuns prima dată la Viena și am vizitat Palatul Schonbrunn, am plecat de acolo cu gândul că mă voi întoarce cândva pentru a vizita mai multe obiective turistice pe care capitala Austriei le oferă.

Anul trecut de Crăciun, dacă tot eram la Bratislava și nu simțeam nici o atmosferă de sărbătoare, am dat o fugă până la Viena, deoarece eram foarte curioși dacă târgurile de Crăciun erau atât de frumoase precum auzisem.

Am parcat mașina pe strada Goldschmiedgasse, apoi am echipat-o pe Jully cu o hainuță să nu îi fie frig (o tundem și iarna) și ne-am plimbat ore în șir prin centrul Vienei până la Rathaus.

Processed with VSCO with a6 preset

Bineînțeles că putem confirma că pe langă multitudinea de frumuseți arhitecturale care te lasă fără cuvinte (Catedrala Sfantul Ștefan este un exemplu), târgurile aflate în zonele turistice și trăsurile cu caii care mai de care mai maiestuoși, făceau ca totul să pară ieșit din basme.

Processed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with a6 presetProcessed with VSCO with c8 preset

Cel mai mult ne-a plăcut târgul situat în fața primăriei Vienei (Rathaus), deoarece văzând frumoasa clădire construită în stilul gotic, iar în jurul ei brazii împodobiți cu diferite globuri superbe, copiii care patinau pe ritmul pieselor de Crăciun și toate gheretele pline cu delicatese, toate acestea compuneau un cadru plăcut de sărbătoare.

Processed with VSCO with c8 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Processed with VSCO with a6 preset

Restul atracțiilor turistice le-am lăsat pe altă dată, deoarece ne dorim să revedem Viena!

 

 

 

Leave a Reply