Bratislava sau cum să nu stai acasă de Crăciun

SALUTARE ȘI LA MULȚI ANI!

Pentru că în luna octombrie Florin a trecut printr-o operație și avea nevoie de recuperare în următoarelele luni, ne-am hotărât că nu vom mai merge nicăieri în 2017, dar ca de obicei „Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg!”

Și uite că în 24 decembrie, ne-am trezit cu noaptea-n cap, am luat-o pe Jully și am pornit spre Bratislava, că doar n-o să stăm acasă de sărbători ca tot omul.

Ne era dor să fim pe drumuri, să ne plimbăm prin locuri noi și deja simțeam că orașul nostru (Cluj-Napoca) devenea tot mai sufocant cu toată agitația de sărbători.

Ca să înțelegi mai bine cum suntem: nu voiam să plecăm oricum doar de dragul de a pleca, ci ne-am dorit să ajungem într-o țară în care nu am mai fost, așa că Slovacia ne-a sărit prima în ochi.

După cele 6 ore petrecute pe drum, primul gând despre Bratislava (după ce am ne-am cazat și am dormit câteva ore), a fost „De ce am venit aici?”.

Orașul era gol.

Nici urmă de Crăciun ori de Târg de Crăciun sau cel puțin nu știam noi unde să căutăm.

Și uite așa, în următoarea dimineață după ce am luat micul dejun, am luat orașul la pas cu Jully până la Castelul Bratislava, în speranța că vom găsi ceva interesant de vizitat.26543660_1947905412128962_1452179577_o

Bineînțeles că nu aveam voie cu zăpăcita mică în incinta castelului, așa că l-am admirat de la depărtare.

Ce m-a fascinat cel mai tare la Bratislava, au fost tramvaiele care treceau prin centrul vechi și liniștea care se afla în oraș.

La Bratislava nu simțeam că e Crăciunul, iar cele trei zile pe care le-am petrecut acolo păreau ca una din acele zile de duminică în care toată lumea stătea acasă (nu ca și noi).26539845_1947905425462294_1806416323_o

Și parcă nu eram sătui de ceea ce văzusem, așa că ne-am îndreptat spre Austria, mai precis la Târgurile de Crăciun din Viena.

Voi cum v-ați petrecut sărbătorile?

 

Leave a Reply