De la o cerere în căsătorie la un vis împlinit

Anul trecut, Florin m-a cerut în căsătorie (19 iulie 2016) când am urcat treptele spre Cetatea San Giovanni din minunatul Kotor.

O dată cu cererea în căsătorie și văzând că îmi plăcea mult orașul, mi-a spus că în anul care urmează (2017) o vom aduce și pe Jully cu noi în Muntenegru, lucru care atunci mi se părea imposibil. 

Cum să mă duc cu cățelul în concediu în altă țară în afară de Italia? Ce să fac cu ea cât timp o să fim la plajă? Unde o să ne cazăm? Cum o să mă ocup de ea?

20160719_152753.jpg
19 iulie 2016

Si uite că după ce a trecut fix un an de la cererea în căsătorie, ne aflam cu Jully chiar în locul în care a fost făcută promisiunea, amândoi cu zâmbetele până la urechi, semn că am reușit. 😀

DSC_2325 (1).jpg
19 iulie 2017

Două luni în urmă…

Ne-am încept ziua la plajă, la fel ca anul trecut, numai că de data asta mai aveam cu noi o zăpăcită mică și neagră care avea nevoie de toată atenția noastră.

Pentru că Florin e un tătic bun și atent, i-a cumpărat o piscină care ne-a fost de mare ajutor când erau valuri mari în Italia și stegulețele roșii erau ridicate, dar și când noi ne doream să intrăm în apă în Muntenegru și consideram că pentru ea ar fi prea rece (o puneam în piscină și o luam cu noi în apă).

Și uite că după ce a zburat cu motoparapanta, după a început să înoate în Italia, tot ce îi mai lipsea era și piscina.Totuși, eu cred că ea s-a obișnuit cu doi ciudați care încearcă să se comporte ca doi părinți grijulii.

E531C6ED-B6B1-4335-AADC-6B4DEAE1B07A.jpg

Revenind la excursia noastră în Kotor, era clar că nu puteam pierde locul nostru drag. Așa că, după două ore de stat pe beton la plajă, ne-am îndreptat către vechiul oraș Kotor și am început să urcăm spre cetatea San Giovanni.IMG_3614 (1).jpg

IMG_3648.jpg

Când am ajuns la intrarea în cetate, am stat amândoi pe gânduri  timp de câteva minute din cauză că știam ce urmează o dată achitat prețul intrării (3 euro).

Până la urmă am făcut-o!

IMG_3655.jpgIMG_3656.jpg

Nu mă înțelege greșit, dar ca să urci toate treptele alea (pe care nici a doua oară nu am reușit să le înving) chiar îți trebuie antrenament. Pe lângă căldura de afară, pe mine simt că mă i-a mama naibii până ajung la  Mănăstirea „Our Lady of Remedy”. Ne-am hotărât să urcăm până în locul în care am urcat și anul trecut (găsești articolul aici) și până la urmă după multe opriri și aproape 1 l de apă consumat de fiecare, am reușit.

IMG_3641.jpg

DSC_2315

Nu am stat sus mai mult de 30 de minute, deoarece era prea cald și cum Jully e neagră nu voiam ca fericirea noastră să se transforme în altceva.

În minutele petrecute acolo ne-am bucurat toți trei. Noi datorita faptului că eram acolo în echipa completă și zăpăcita de Jully se bucura pentru că ne vedea pe noi fericiti. Ciudată familie, nu?

DSC_2320373B09D1-17A4-4054-A465-9E5CE72DD4C6.jpgIMG_3701.jpgChiar dacă la urcare a dus-o Florin pe Jully în brațe, la coborâre am vrut să o duc eu. Am acoperit-o cu o parte de la rochia pe care o purtam și coborând în fugă printre oamenii care gâfâiau din cauza urcării, zâmbeam pentru încă un vis împlinit. DSC_2370.jpgIMG_3683 (1).jpg

29 thoughts on “De la o cerere în căsătorie la un vis împlinit”

 1. Ce peisaje frumoase și ce poveste romantică!
  Mi-e dor deja de vară și de explorat locuri noi.

 2. ce poze frumoase!
  admir persoanele care-si iau animalutul cu ei in vacanta. in vacanta mea recenta am vazut multi oameni cu cateii, chiar si de talie mai mare.
  al meu mic din pacate e salbatic cu oamenii :)) si e imposibil sa il iau chiar si pana la magazin…

 3. Nu ciudata, o familie fericita si frumoasa! Asa sa fiti mereu! Ma incanta foarte mult fotografiile tale, deja mi-e dor de vara & vacanta 🙂

 4. Doamne, e adorabila cățelușa. Iar in poza in care sta pe prosop e foarte dulce. Cat de frumos. Eu am un motan, tot negru, dar nu pot nici in mașina sa il iau ca se sperie si nu e cuminte deloc. Asa ca din pacate pentru el își va petrece tot restul concediilor noastre, acasa.

 5. Se vede ca e fericita 🙂 E norocoasa sa fie atat de iubita de voi. Sa va bucurati mult de ea si sa aveti mereu clipe de fericire!

 6. Eu n-am avut parte de un catel care sa stea asa linistit langa mine fara sa imi fac griji ca il pierd ! Felicitari voua si lui JULLY! Ca de fiecare data pozele sunt foarte frumoase!

Leave a Reply