Cum ne-am pierdut în Muntenegru?

Acesta este ultimul articol legat de experiența noastră în Muntenegru.
Excursia de 5 zile a fost ceva spontan, deoarece eram hotărâți să mergem în Bulgaria să vizităm plajele sălbatice. Când spun hotărâți, mă refer la faptul că deja aveam rezervată o cameră la un hotel, dar ca de obicei „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”.
Era trecut de ora 23 și noi încă nu eram siguri dacă într-adevăr ne doream să ne petrecem o săptămână în Bulgaria sau în altă parte. În timp ce căutam locuri de vacanță, mi-am amintit de un prieten care a fost în Budva acum câțiva ani și i-am cerut niște poze care, bineînțeles m-au convins din primele secunde după ce le-am văzut. M-am documentat mult în legătură cu traseul, ce să vizităm și cazarea am ales-o la câțiva km de Budva, deoarece știam că nu vom sta numai într-un loc.
Menționez faptul că tot ce am trecut mai jos sunt costurile pentru două persoane, iar dacă vă mai interesează și alte informații, am să vă ajut cu cel mai mare drag.
 

 Motorina + Autostrada Serbia

 Cazare   Mâncare  Suveniruri + 

Alte cumpărături

 Total
 137,80 €  193 €   70 € 40 €  440,80 €
Deși trebuia să stăm șapte nopți, am ales să plecăm mai repede, deoarece ne doream să mergem și la Marea Neagră la întoarcere. Au fost cinci zile frumoase, pline de experiențe noi și de multe zâmbete.
Ne-am plimbat cu barca din Budva până în Petrovac, am urcat aproape 1.350 de scări în Kotor, am admirat fiecare străduță din orașele vizitate, am văzut apusul deasupra Budvei, am făcut peste 2.000 de poze și… La întoarcere ne-am pierdut în vârful unui munte!
Cum am reușit? Simplu!
Așa se întâmplă când schimbi traseul și în loc să te întorci pe unde ai venit, încerci altceva. Am mers peste 100 km pe un drum pe care numai o mașină încăpea (rar când încăpeau două), ca la sfârșit să ajungem în pustietate, beznă totală și ca să fie paharul plin, am fost nevoiți să ne întoarcem deoarece la un moment dat după o curbă cu vizibilitate redusă, a apărut „ditamai” stânca. Ca să înțelegi mai bine, drumul era asfaltat, cu indicatoare, deci cine s-ar gândi că peste câțiva km din cauza unor bolovani nu ne vom putea continua traseul? Ne-am tras sufletul (în mașină că afară era horror) și am început să râdem.
Ce am găsit amuzant în asta?
Imaginează-ți doi zăpăciți care merg aproximativ 100 de km prin munți, fata mai face câte o poză la apus și mai scoate câte un „pff ce fain se vede”, mai apare câte o vacă (din întuneric!)  în mijlocul străzii care habar nu ai de unde a apărut. Pe lângă asta, era plin de curbe și prăpastii, dar ce să facem? Asta a fost aventura noastră din Muntenegru, de care râdem și azi.
Am filmat  zeci de minute drumul, sper să reușesc să îl editez într-o zi să vă arăt și vouă. Oricum, până atunci mai pun câteva poze, una este și de la „minunatul” apus de pe munte (am editat-o cu Camera 360) că doar nu putea să lipsească!
C360_2016-07-22-21-59-34-530
Nu are cea mai bună calitate, dar importate sunt amintirile.

 

O zi frumoasă!

One thought on “Cum ne-am pierdut în Muntenegru?”

Leave a Reply